Граждани сигнализираха на Plovdiv24.bg, че екип на ОП Градини и паркове“

...
Граждани сигнализираха на Plovdiv24.bg, че екип на ОП Градини и паркове“
Коментари Харесай

Граждани молят за съдействие: Здрав съм, не ме убивай!

Граждани алармираха на  Plovdiv24.bg , че екип на Оперативна програма " Градини и паркове “ едвам не е отрязал здрави дървета на бул. " България “ 49,  в непосредственост до новостроящ се паркинг. Както виждате от фотосите, на дърветата са залепени хартиени листове, на които написа " Здрав съм, не ме убивай ".

" Тези дървета не пречат, огромни и здрави са. Правят сянка и основават комфорт. Заповедта, която показаха чиновниците беше със сбъркан адрес и бяха сбъркали и самите дървета. По тази причина си потеглиха, само че отново ще се върнат. Моля за подпомагане! “, написа в сигнала си Димитър Ивановски.

Потърсихме Оперативна програма " Градини и паркове “, които ни дадоха отговор, че грешката е  била коригирана:

" По мотив читателския сигнал от " Градини и паркове “ припомняме, че всички санитарни резитби на дървета се извършват според заповед, издадена от районния кмет ".

От общинското дружество прецизират, че екипът се е отдръпнал, откакто техническият началник е открил противоречие сред местоположението на плануваните за унищожаване дървета с посочения в заповедта адрес – те не са на №49, а на №51.

Заповедта е върната на еколозите в регион " Северен “ за възможна промяна и едвам по-късно ще бъде изпълнена. Ако жителите имат възражения против отстраняването на дърветата, което по информация на " Градини и паркове “ е обвързвано с новоизграждащия се паркинг, могат да ти отнесат към кметството.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР